Повернутися до звичайного режиму

/Files/images/IMG_7586.jpg

Пузиревська Оксана Олегівна,
сестра медична, сестра медична з дієтичного харчування.

Найпершим завданням медичної сестри є піклування про зміцнення фізичного і психічного здоров'я дітей. Здійснюючи контроль за фізичним розвитком вихованців, медична сестра перевіряє захворюваність дітей та рівень фізичного розвитку, а саме – нормальне функціонування всіх органів і систем, їх ріст і розвиток, які підтверджуються віковими антропометричними показниками, роботою серця, дихальної системи.

Під постійним контролем медичної сестри перебуває рівень фізичного розвитку дітей, навантаження на заняттях з фізкультури, рівень захворюваності дітей в ЗДО, стан харчування та санітарно-гігієнічний режим установи. З цією метою здійснюються щоденні, щомісячні та щоквартальні заходи з аналізу і корекції стану фізичного здоров'я. Так, щодня під час ранкового прийому проводиться опитування батьків про стан здоров'я дитини, проводиться спостереження протягом дня за дотриманням раціонального режиму і стану здоров'я вихованців.

Сестра медична з дієтичного харчування контролює обіг продуктів харчування та дотриманням санепідрежиму у закладі.
Керується чинним законодавством України про охорону здоров’я та нормативно-правовими актами, що визначають діяльність закладів охорони здоров’я, організацію харчування в ЗДО. Визначає склад, енергетичну цінність окремих страв та добових раціонів. Складає меню-розкладку та оформляє технологічні картки страв. Здійснює контроль за приготуванням їжі. Відбирає контрольні проби готових страв. Контролює склад та якість продуктів харчування. Бере участь у проведенні протиепідемічних заходів у разі виникнення осередку інфекції. Веде медичну документацію. Дотримується принципів медичної деонтології. Постійно удосконалює свій професійний рівень.

Нормативно-правова база:

1. Положення про медичний кабінет дошкільного навчального закладу

2. Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах

3. Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів

4. Нові норми та порядок організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти

/Files/images/_14_Allergens_A2_page-0001.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 160

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.